fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Nieuwsbrief

Dicht bij jou is het warm 

Sinds een paar weken zet ik 's morgens de handvatverwarming van mijn motorfiets aan. De temperatuur is structureel onder de 10 graden en dan wordt het toch wat frisjes als ik over de rijksweg met een gangetje, afhankelijk van de file, 's morgens naar school toe rijd. Bij de eerste stap over de drempel voel je dat het binnen lekker warm is. Heerlijk. Een kopje thee erbij en de schooldag kan weer beginnen. 
 
Bij binnenkomst willen we de kinderen warm ontvangen, zodat zij zich gezien voelen. 
 
In de bijbel staat in Lucas 19 het verhaal van Zacheus. Zacheus was een tollenaar en de meeste mensen hadden een hekel aan hem. Als hij rondliep dan keek iedereen een andere kant op. Jezus niet, want toen Jezus in het dorpje kwam waar Zacheus woonde had Jezus alle aandacht voor Zacheus. Zacheus, klein van stuk, was in een boom beklommen om Jezus te zien. Toen Jezus langsliep keek hij omhoog en vroeg aan Zacheus of Hij bij hem mocht eten. Dat mocht. Zacheus verwelkomde Jezus hartelijk. De aandacht die Jezus aan Zacheus gaf zorgde ervoor dat het leven van Zacheus compleet veranderde. De currupte tollenaar beterde zijn leven en dat allemaal doordat hij zich gezien voelde. 
 
Namens het team van CBS Sabina van Egmond wens ik u veel warmte in de winterperiode. 
 
Jeffrey van der Veeken
 

Belangrijke data februari - maart

Maandag 3 en dinsdag 4 februari hebben de leerkrachten een studiedag en zijn de kinderen vrij van school. 

Vrijdag 7 februari krijgen de kinderen hun rapport mee. 

Woensdag 11 maart schriftjesochtend aan de Sportlaan. 

Maandag 16 maart schriftjesochtend in Poortwijk. 

Dinsdag 17 maart organiseren wij Sabina's got Talent.

Vrijdag 20 maart hebben de leerkrachten een studiedag en zijn de kinderen vrij van school. 

 

Belangrijke informatie  

Afscheid juf Amarja

Juf Amarja zal ons per 1 februari gaan verlaten. Daarom  nemen we vrijdag afscheid. Na een periode van meer dan dertien jaar gaat juf Amarja weg. Juf Amarja wordt buschauffeur. Misschien ziet u haar binnenkort door Oud-Beijerland rijden. We vinden het jammer dat juf Amarja weg gaat en daarom zullen we haar missen. Mocht u juf Amarja gedag willen zeggen dan is er vrijdag heel de dag gelegenheid om haar de hand te schudden.

 

Geen invallers, klas naar huis en nu?

Graag wil ik onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer zijn om opvang te organiseren als er geen invallers beschikbaar zijn. Voor invallers putten wij uit een een netwerk dat CSG De Waard faciliteert. Daarnaast hebben wij ook eigen contacten waar wij een beroep op proberen te doen. Met regelmaat zijn er ouders die aangeven dat zij bereid zijn om te helpen. Wilt u contact met mij opnemen als u in het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid en u wilt onderzoeken wat u kunt betekenen voor de school? Mocht u geen onderwijsbevoegdheid hebben, maar wel willen helpen. Neem dan ook contact op. Graag onderzoek ik samen met u wat de mogelijkheden zijn. 

Jeffrey van der Veeken

j.vanderveeken@csgdewaard.nl

 

Verlof aanvragen

Graag wil ik u nogmaals informeren over de verlofregels, zodat voor iedereen duidelijk is hoe dit werkt en hoe we als school hiermee omgaan. 
 
U kunt verlof aanvragen voor:
 
- vakantieverlof (één van de ouders/verzorgers kan gedurende een schooljaar alleen buiten de schoolvakanties met hen op vakantie)
- medische afspraak 
- verhuizing (één dag)
- bijwonen huwelijk van bloed- of aanverwanten tot en met de derde graad tot een maximum van 2 dagen
- ernstige ziekte van bloed- of aanverwanten tot en met de derde graad
- overlijden van bloed- of aanverwanten tot en met de vierde graad
- bijwonen 25- en 40-jarige ambstjubileum of bij het 12,5-, 25-, 40-, 50- of 60 jarig huwelijksjubileum van ouders of grootouders tot een maximum van 1 dag
- religieuze feestdag
- een andere gewichtige omstandigheid (u kunt bij mij informeren of u verlof kunt krijgen)
 
Wat is niet toegestaan? 
- verlof voor vakantie
- verlof om de kinderen een uurtje eerder van school te halen
 
Hoe kunt u verlof aanvragen? 
Dit kan via de U gaat naar het kopje ouders en klikt op "verlof aanvragen"
 
Hoe gaan wij ermee om als u vergeet om verlof aan te vragen of wanneer u zonder toestemming uw kinderen thuis houdt of ophaalt? 
Dan zijn wij genoodzaakt om de leerplichtambtenaar in te lichten. Deze zal vervolgens contact met u opnemen. 
 
Voorbeeld
De regels zijn door de overheid opgesteld en daar moeten we ons aan houden. Ouders die zich hier niet aan houden geven naar mijn mening een verkeerd voorbeeld aan hun kinderen hierin. 
 
 

Staking 30 en 31 januari

Via deze nieuwsbrief willen wij u nogmaals informeren over de stakingsdagen van 30 en 31 januari.

Landelijke staking

Op 30 en 31 januari is opnieuw een landelijke staking aangekondigd van het primair onderwijs. Een deel van de leerkrachten van CBS Sabina steunt deze actie. CSG De Waard heeft ervoor gekozen om stakende leerkrachten niet door te betalen. Andere schoolbesturen maken hierin andere keuzes. Onze stakende leerkrachten hebben het initiatief genomen, met steun van de directie, het initiatief genomen om wel te staken, maar op ludieke wijze op school. 

Waarom staken er leerkrachten?

Alle leerkrachten zijn blij dat de eerdere acties een nieuwe CAO hebben opgeleverd. De (stakende) meesters en juffen blijven echter van mening dat er structureel meer geld naar het basisonderwijs moet, omdat het mooie vak aantrekkelijk moet blijven voor nieuwe collega's. Dit is nodig, omdat er een groot tekort is aan leerkrachten. Daarnaast zijn er extra middelen nodig om de werkdruk te verminderen. 

Wat houdt deze staking in?

Op de stakingsdagen kunnen/mogen alle kinderen gewoon naar school komen.

Unit 1-2-3 Sportlaan

De leerkrachten geven deze dagen niet de gebruikelijke lessen. De kinderen mogen zelf kiezen of ze gaan spelen, film kijken, of knutselen. De kinderen spelen buiten en binnen. Als u (een poosje) wilt helpen bij het toezicht houden, dan bent u van harte welkom. U kunt dit kenbaar maken bij de leerkrachten van de unit. 

Unit 4-5-6 Sportlaan en unit 7-8 Sportlaan

De kinderen van de units 4-5-6 en 7-8 krijgen op de stakingsdagen geen les zoals zij gewend zijn. Er zal een gevarieerd aanbod zijn van spelen, knutselen, bouwen en film kijken. Daarnaast zorgen we voor de nodige beweging. De gymlessen gaan gewoon door en de jongens en meisjes met een zwemdiploma gaan zwemmen* in de Boogerd. 

Unit 1-2-3 Poortwijk en unit 4-5-6 Poortwijk

De kinderen in Poortwijk hebben gewoon les, omdat deze leerkrachten niet staken. De leerlingen van unit 4-5-6 van de locatie Poortwijk gaan wel zwemmen. 

Het hele team van CBS Sabina van Egmond gaat voor het beste onderwijs; nu en in de toekomst! Al is de invulling van de stakingsdagen niet voor iedereen gelijk, we hebben wel dit gemeenschappelijke doel. 

We rekenen op uw steun!

Het team van CBS Sabina van Egmond

* Ook zullen de kinderen naast het recreatief zwemmen een zwemparcours afleggen in het wedstrijdbad. Op deze manier ‘meten’ de zwemleerkrachten van de Boogerd de zwemvaardigheid van de leerlingen. Deze meting is algemeen en niet gericht op individuele vaardigheden. Dit kijkmoment is bedoeld om een beeld te krijgen van de zwemvaardigheid van de leerlingen. De meting maakt onderdeel uit van een pilot om de zwemvaardigheid van de leerlingen op peil te houden. Binnenkort ontvangt u hier meer informatie over.

 
Programma Kivido januari / februari
 
Wij zullen in de nieuwsbrieven ook de programma's van de BSO's meenemen voor de ouders.
 
Kivido heeft het volgende op het programma staan:
 
Week 3 t/m 8 (13 januari tot en met 21 februari) 
Thema Puk - Ik ben een kunstenaar
 
Week 8 (17 februari t/m 21 februari)
Ouderbetrokkenheid - Ik ben een kunstenaar
 
Week 9 (24 februari t/m 28 februari)
Voorjaarsvakantie 
 
 

Op beide locaties hebben wij nieuwe touchscreen-digiborden. 

 

 

Voorstellen juf Yvonne 

Hallo, ik ben Yvonne Vos, ik ben 42 jaar, getrouwd met Simon en ik heb 2 kinderen; David van 8 jaar en Lize van 6 jaar.  Wij wonen in Numansdorp. Ik houd van lezen en leuke dingen doen met mijn gezin. De komende tijd zal ik les geven in de unit 4/5/6 in Poortwijk.Het is mooi om te zien dat elk kind grote en kleine ontwikkelingen door kan maken. Voor mij is het genieten als de kinderen in een relatief korte tijd letterlijk en figuurlijk doorgroeien en stappen zetten in deze mooie wereld. Ik heb er veel zin om hierin een kleine bijdrage te leveren. 

Graag tot ziens!

Voorstellen meester Ernst-Jan

Mijn naam is Ernst-Jan Huising en ik ben de gelukkige man die meester is geworden van groep 7/8C.

Ik ben 57 jaar oud en draai al wat jaartjes mee in het onderwijs.

Na 5 jaar buitenland ervaring (Kibbutz Nes Ammim in Israël) was mijn eerste baan op de basisschool De Hoeksteen in Spijkenisse (zo’n 13  jaar). 

Daarna heb ik 15 jaar gewerkt op Het Wellantcollege in Klaaswaal, een toffe vmbo school tijd.

En nu ben ik overgestapt van De Bouwsteen in ‘s Gravendeel  (2,5 jaar) naar De Sabina in Oud Beijerland. Iets wat ik al langer wilde, want Unit-onderwijs is echt wel mijn ding.

Ik ben gelukkig en getrouwd, heb 2 jongens en 1 meisje die alle 3 studeren. Dochterlief woont gelukkig nog thuis.

Mijn hobbies zijn naast reizen, muziek maken (ik ben dirigent van Popkoor Amzuing), sporten (ik ben Bodypump en Bodysteps instructeur) en ik werk graag met kinderen.

Woorden die bij mij passen zijn: 

omdenken, humor, duidelijkheid, fouten maken mag, flexibel, rustig, muzikaal, klussen, fietsen, camper, positief, lef en open.

Ik hoop een heerlijke onderwijstijd mee te maken op de Sabina. 

De eerste ontvangst van de kinderen en mijn nieuwe collega’s voelde in ieder geval als een “warm bad”.

Tot ziens op de Sabina van Egmond

Meester Ernst-Jan

 

Voorstellen juf Sabine 

Mijn naam is Sabine Rosendaal Jansen. 

Vanaf 1 februari ga ik aan de slag als leerkracht in unit 1-2-3 Poortwijk. Voor mij is dit een mooie kans om weer les te geven in de Hoeksche Waard, waar ik zelf woon en ben opgegroeid. 

Sinds twee jaar woon in met mijn man Koen en mijn twee kinderen in Mijnsheerenland. Ik ontdekte op jonge leeftijd al dat ik heel graag leerkracht wilde worden. Daarom ben Ik ben op mijn 15de begonnen met training geven op atletiek vereniging Spirit. Hier heb ik met veel plezier 7 jaar training gegeven aan kinderen van 6 tot 12 jaar. Op de atletiekvereniging werd ik zo enthousiast van het werken met  en trainen van de kinderen dat ik op mijn zeventiende ben begonnen aan de PABO aan de Hogeschool Rotterdam.

Na de PABO ben ik direct aan de slag gegaan als leerkracht Basisonderwijs op de Augustinusschool in Rotterdam. Daar heb ik met heel veel plezier en energie de afgelopen 10 jaar lesgegeven. Mijn kracht zit in het creëren van een omgeving, waarin ik kinderen kan inspireren en aanmoedigen, om zijn of haar eigen kwaliteiten te ontdekken en daardoor te groeien. Mijn collega’s hebben mij altijd omschreven als geduldig, creatief, consequent en positief denkend. 

Naast mijn werk dans ik al bijna twintig jaar bij dansschool Balance’th waar ik klassiek ballet en moderne dans beoefen. 

 

Hallo, mijn naam is Kees van der Pligt en binnenkort begin ik als conciërge op de Sabina van Egmondschool. Ik ben 51 jaar, getrouwd en heb een dochter van 15 jaar en woon in Strijen. Mijn hobby’s zijn voetballen, fitness, watersporten, puzzelen, muziek luisteren en film kijken. Ik ben nu 12 jaar sportverzorger en op dit moment begeleid ik het 1e elftal van voetbalvereniging s’- Gravendeel. Daarnaast zit ik mij in als vrijwilliger bij Roparun team DriemTiemStrien, Outdoor Zuid-Holland, Jeugdland Strijen en Landgoed De Peerdegaerdt. Ik heb er heel veel zin in om te beginnen als conciërge en hoop snel zoveel mogelijk namen en jullie te leren kennen en een hele leuke tijd tegemoet te gaan.    

Ik ben Hanneke van Heuvelen, 28 jaar oud en vanaf de kerstvakantie zal ik op de donderdag en vrijdag lesgeven in unit 4/5/6. Via deze weg wil ik mij even kort voorstellen.

Samen met mijn man, drie zoontjes en onze hond woon ik in het prachtige Maasdam. In mijn vrije tijd ben ik vaak aan het bakken/koken en lees ik graag een (studie) boek. Na het behalen van mijn PABO diploma heb ik een master in onderwijsbehoeften gevolgd en heb ik bijna 6 jaar met plezier lesgegeven in Rotterdam. Het vele file rijden en de behoefte aan een nieuwe uitdaging hebben ervoor gezorgd dat ik ben gaan solliciteren in de buurt en bij de Sabina van Egmond ben uitgekomen.

Ik zie er naar uit om aan de slag te gaan. Voelt u zich vrij om even langs te lopen om nader kennis te maken. De kinderen heb ik al even gezien en ik heb er veel zin in om te starten.