fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
23
april

Vossenjacht, spelletjes op het plein: Koningsspelen 2021 een groot feest op de Sabina

Het was een drukte van jewelste vanmorgen op het schoolplein. Jongens en meisjes, gekleed in het oranje en uitgedost met hoeden, slingers en schmink, liepen vrolijk de school in. Ook de meesters en juffen zagen en prachtig uit. Vandaag zijn de Koningsspelen en dankzij de inzet van ouders van onder andere de Activiteitencommissie en de meesters en juffen, hebben de leerlingen een hele leuke ochtend gehad. 

Spelletjes in en om de school

De leerlingen van leerjaar 1 t/m 4 hebben spelletjes gespeeld in en om de school. In Poortwijk hebben de leerlingen gewerkt rond het thema de provincies van Nederland. Bij de provincie Groningen mochten de jongens en meisjes wadlopen: met grote regenlaarzen door het zwembadje en in de hoepels stappen. In Noord-Braband was het feest: dansen op carnavals muziek. De leerlingen liepen zo alle provincies langs. Aan de Sportlaan hebben de kinderen gespeeld vanuit het thema lente. Spelletjes zoals "volg het touw", sjoelen, fietsen, voetballen en nog meer werden enthousiast uitgevoerd. De kinderen vonden het prachtig. 

Vossenjacht

De jongens en meisjes van leerjaar 5 t/m 8 hebben een rondje gelopen door de wijk Poortwijk. De kinderen kregen een routebeschrijving mee en moesten op zoek gaan naar de vossen. Bij iedere vos kregen de leerlingen een opdracht: een estafette, een potje knikkeren, schieten op een basket en nog veel meer. Het was een gezellige en leuke wandeling. 

Cadeautje

Alle leerlingen hebben een klein cadeautje gekregen: stoepkrijt. Het presentje is aangeboden door de oranjevereniging Oud-Beijerland.