fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
18
februari

Koningin Maxima bezoekt onze school

Koningin Maxima bezoekt de Sabina van Egmond
 
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagochtend 18 februari een werkbezoek gebracht aan onze school. Koningin Máxima liet zich door de leraren, leerlingen en enkele ouders informeren over de effecten van de coronapandemie en de lockdown op het basisonderwijs. Zij bezocht de locatie Sportlaan en sprak online met leerlingen van de locatie Poortwijk.
 
Koningin Máxima sprak tijdens haar bezoek met leerkrachten over de organisatie van afstandsonderwijs, de heropening van school en over de nieuwe beginsituatie van de leerlingen. Daarnaast bezocht Koningin Máxima groep 3 en online groep 5 en 6, waarbij zij sprak met de leerkrachten en leerlingen over de digitale lesperiode tijdens de tweede lockdown en het weer naar school mogen gaan. Leerlingen uit groep 7 en 8 vertelden Koningin Máxima onder meer over hun voorbereiding op de Cito-toets en hun vervolgopleiding, terwijl zij niet fysiek middelbare scholen kunnen bezoeken.
 
Bij een rondetafelgesprek vertelden ouders van kinderen uit verschillende groepen over het combineren van werk en de ondersteuning van hun kind(eren) gedurende de online lesperiode. Koningin Máxima sprak ook met de kinder-Medezeggenschapsraad van CBS Sabina van Egmond.
 
Het was een bijzondere ochtend waar de jongens en meisjes vast wat over zullen vertellen als ze thuis komen.