fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
18
april

Leerkrachten vertellen de kinderen het paasverhaal en kinderen lunchen met elkaar

Vandaag vertellen de leerkrachten in alle groepen het paasverhaal. Hieronder leest u het paasverhaal in het kort. 

Vroeg in de morgen, een week na de kruisiging van Jezus, gaan er vrouwen naar het graf om het lichaam van Jezus te verzorgen. Maar ze vinden hem daar niet! Dan verschijnen er engelen bij het graf die hun vertellen dat Jezus is opgestaan. De vrouwen haasten zich naar de discipelen, de volgelingen en vrienden van Jezus. De discipelen geloven de vrouwen niet. Toch gaan ze wel bij het graf kijken. Johannes en Petrus gaan voorop. Kort daarop verschijnt Jezus aan Maria van Magdala. Diezelfde dag verschijnt Jezus ook aan twee volgelingen die onderweg zijn naar het plaatsje Emmaüs. 

Pasen is het feest van de opstanding: Jezus heeft het goed gemaakt tussen God en mensen. Er is vergeving, omdat Jezus de schuld op zich nam toen hij stief aan het kruis. Pasen is daarom het feest van leven uit de dood, nieuw leven! Daaom wordt het feest ook toepasselijk in de lente gevierd, het seizoen waarin nieuw leven ontspringt. 

Op witte donderdag is het op onze school traditie om gezellig met elkaar te lunchen. Alle kinderen brengen wat mee en genieten zo met elkaar, net voor de vakantie.