fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
20
april

Spannende dag voor de leerlingen van leerjaar 8.... De Eindtoets

Jullie kunnen het! Alle jongens en meisjes zijn goed voorbereid op het maken van de Eindtoets. De meester en juffen hebben hard geoefend met de leerlingen. Potloden geslepen, gum in de aanslag en aan de slag. 

Meester Jeffrey gaat aan het begin van de dag alle klassen even langs. De kinderen geven aan dat zij het wel een beetje spannend vinden. Meester Jeffrey geeft aan dat dit niet zo erg is. Een beetje spanning kan zelf helpen om een goede presentatie neer te zetten. Meester Jeffrey wenst de leerlingen veel succes en geeft het over aan de meester en juffen. De meester en juffen leggen stap voor stap uit hoe de ochtenden gaan verlopen. Zij worden hierbij ondersteund door een heldere uitlegvideo van IEP. 

Vandaag en morgen maken de leerlinegn van leerjaar 8 de eindtoets. De meesters en juffen hebben gekozen om de IEP toets af te nemen. De IEP Eindtoets bestaat sinds schooljaar 2014-2015, vanaf toen werd de eindtoets voor groep 8 verplicht. Wij hebben gekozen voor de IEP Eindtoets, omdat deze het beste aansluit bij de manier van werken die de leerlingend gewend zijn. 

De IEP Eindtoets is een papieren toets die de verplichte onderdelen lezen, taalverzorging en rekenen meet en wordt afgenomen in twee dagdelen van twee uur. Met een mooie en frisse opmaak, leuke teksten en heldere vragen verlagen we de spanning zoveel mogelijk bij de leerlingen, zodat ze écht kunnen laten zien op welk niveau ze staan. Toetsen mogen namelijk vooral ook leuk zijn om te maken, dat haalt het beste in een leerling naar boven.